samsung-za-letosni-rok-prodal-40-milionu-tabletu
Novinka Samsung za letošní rok prodal 40 milionů tabletů

Samsung za letošní rok prodal 40 milionů tabletů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 12. 2013 13:00 7

 V listopadu měl Samsung nemalý úkol, chtěl totiž ještě před koncem roku 2013 dosáhnout 40 milionů prodaných kusů svých tabletů a měl co dělat, aby to stihl.

Reklama

Podle nedávné zprávy se to společnosti skutečně podařilo. Zdá se, že nedávno vydaný tablet Samsung Galaxy Note 10.1 v edici 2014 řádně zamíchal kartami a ve velké míře přispěl k tomuto úspěchu. To je patrné z výrazného nárůstu prodeje během několika posledních měsíců. Prodej se zvýšil také díky několika slevovým akcím, které Samsung v poslední době nabízel. Skvělým tahem bylo například zlevnění menšího tabletu Galaxy Tab 3 7.0. 

Samsung za letošní rok prodal 40 milionů tabletů
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)

Z informací, které poskytnul korejský server FNN News, je patrné, že korejské společnosti se podařilo prodat 9,1 milionů kusů tabletů v 1. čtvrtletí, 8,4 milionů kusů ve 2. čtvrtletí a 10,5 milionu tabletů ve 3. čtvrtletí roku 2013. Třešničkou na dortu je potom právě poslední čtvrtletí tohoto roku, které přineslo celkem 12 milionů prodaných kusů po celém světě. Po sečtení údajů z jednotlivých čtvrtletí se skutečně dostaneme přesně na hodnotu 40 milionů prodaných kusů, což je možná trochu divné a podezřelé, ale je to tak.

Samsung za letošní rok prodal 40 milionů tabletů
i Zdroj: PCTuning.cz

Za připomenutí stojí také to, jak si vedla společnost v minulých letech v porovnání s tím letošním. V roce 2010 si společnost Samsung na poli chytrých zařízení teprve dělala jméno a proto prodej jejich tabletů jen lehce přesahovat 1,5 milionu tabletů. Tato cifra se výrazně zvýšila v roce následujícím, tedy 2011, kdy korejský výrobce prodal již 6 milionů tabletů. Rok 2012 se nesl v duchu rozmachu chytrých zařízení a Samsung si také přišel na své, když prodal téměř trojnásobek tabletů než v roce 2011. Konkrétně bylo prodáno 16,6 milionů tabletů tohoto výrobce. 

Ačkoliv může být s tímto výsledkem vedení Samsung nad míru spokojeno, neusíná na vavřínech a na příští rok již nyní chystá vydání čtyř nových modelů, z nichž jeden bude Galaxy Tab Pro 8,4, o kterém jsme vás již informovali. Druhým by potom měl být 12,2 palcový Galaxy Pro tablet , kterého bychom se měli dočkat již v únoru. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama