intel-pracuje-na-novych-haswell-celeronech
Novinka Intel pracuje na nových Haswell Celeronech

Intel pracuje na nových Haswell Celeronech

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 12. 2013 11:00 5

Intel představil svoji novou řadu Haswell Celeronů již v listopadu. Nyní ale usilovně pracuje na několika dalších Haswell Celeron čipech, které by měly být k dostání již brzy.

Reklama

K dispozici budou konkrétně tři nové modely procesorů. Jedná se o procesory s modelovým označením G1820 a G1830. Třetím přírůstkem bude G1820T, který bude ovšem k dostání pouze pro OEM výrobce. Specifikace nových Celeronů jsou identické jako u procesorů G1620 a G1630, což jsou čipy založené na architektuře Ivy Bridge.  

Intel pracuje na nových Haswell Celeronech
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové modely budou mít dvě jádra, společně se 2 MB vyrovnávací paměti. Integrovaný grafický čip obou procesorů je taktován na frekvenci 1050 MHz. Vestavěný paměťový řadič umožňuje připojení DDR3-1333 RAM modulů. K dispozici je také podpora virtualizace a sad instrukcí, jako je Intel 64, SIMD či SSE4. Zmíněné procesory je možné instalovat do základních desek s paticí LGA 1150. 

Rozdíl mezi těmito procesory a současnými Ivy Bridge modely je především ve výkonu a efektivnosti. Výrobce slibuje až o 10% vyšší výkon a lehce nižší spotřebu než u starší generace, což ostatně můžete posoudit z následující tabulky, která ukazuje rozdíly mezi jednotlivými modely. 

Intel pracuje na nových Haswell Celeronech
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena modelu G1820 byla stanovena na 48 dolarů (970 Kč), zatímco za model G1830 budeme muset zaplatit 56 dolarů (1 130 Kč). 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama