nvidia-vyda-v-lednu-titan-black-a-gtx-790
Novinka Nvidia vydá v lednu Titan Black a GTX 790

Nvidia vydá v lednu Titan Black a GTX 790

Z. Obermaier

Z. Obermaier

19. 12. 2013 08:30 36

Ano, čtete správně - Nvidia ještě řádně vyždímá architekturu Kepler, v lednu přijdou dvě poslední karty.

Reklama
Nvidia vydá v lednu Titan Black a GTX 790
i Zdroj: PCTuning.cz

O Titanu Black Edition nám Nvidia povídala už v říjnu, měla to být karta, ze které se nakonec vyklubala GeForce GTX 780 Ti. Nvidia ji měla v záloze, kdyby náhodou AMD s čipem Hawaii Nvidia nějak víc zatopila, což se nestalo. Na Hawaii stačí v klidu staré jádro GK110, stačilo ho jen plně otevřít a ani se nemuselo přidat 6GB paměti. Na Titan Black Edition se ale nezapomnělo, nakonec prý opravdu vyjde.

Stane se tak v lednu, cena by měla být stejná jako u první verze - tedy 999 amerických dolarů. Specifikace jsou jasné, jde o GeForce GTX 780 Ti se 6GB paměti a nižšími frekvencemi, ty ale nejsou ještě finálně potvrzené, možná budou dokonce stejné (nebo mírně vyšší) jako u GeForce GTX 780 Ti. Základní vlastností je povolení maximálního DP výkonu, tedy půjde opět o kartu pro profi použití, i když hrát s ní také půjde slušně :)

Druhá novinka pro nás byla překvapením, ale prý je to už potvrzený fakt. V lednu vyjde prý i duální karta postavená na dvou GK110. Upřímně, nevím zdali má taková karta smysl, ale Nvidia se zřejmě bojí duálního "Hawaii" Radeonu. My se ho nebojíme, ten totiž nikdy nevyjde - dvě jádra Hawaii uchladit běžným chladičem prostě nelze. Podle našeho zdroje, se karta objeví na konci ledna, nebo na začátku února. Tedy v čase, kdy bude střední třída oživena Maxwellem.

Nvidia vydá v lednu Titan Black a GTX 790
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace obou nových karet vidíte v tabulce. Titan Black Edition se neliší od GeForce GTX 780 Ti, má ale více paměti a také vyšší DP výpočetní výkon. GeForce GTX 790 má pak dvě jádra GK110 s 2496 CUDA jádry, 320-bit paměťovou sběrnici a 10GB (2x 5 GB) paměti. Nvidia touto kartou chce nabídnou opravdový výkon pro 4K hraní. Cena by prý měla být astronomických 1500 USD. To je pro dnešek vše, jak se dozvíme více, budeme vám telegrafovat.

Zdroje: tajné, jako vždy

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama