nove-detaily-o-cpu-chladici-r1-ultimate-od-cryorig-odhaleny
Novinka Nové detaily o CPU chladiči R1 Ultimate od CRYORIG odhaleny

Nové detaily o CPU chladiči R1 Ultimate od CRYORIG odhaleny

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 12. 2013 14:00

Před nedávnem jsme Vám přinesli novinku o chystaném chladiči CPU s označením R1 Ultimate, který je současně prvním výrobkem nové společnosti CRYORIG.

Reklama

Nyní výrobce odhalil některé další detaily o chystaném produktu a to včetně ceny a data vydání. Znovu připomínám, že tým, stojící za vytvořením této značky a posléze i zmíněného chladiče se skládá z bývalých pracovníků firem jako je Thermalright, Prolimatech či Phanteks. Proto se můžeme těšit na kvalitní produkt, který je vybaven řadou zajímavých nových technologií. 

Mezi ně patří například DirectCompress pájení, které zvyšuje skutečnou kontaktní plochu mezi heatpipe trubicemi a žebry pasivního chladiče. V průměru se jedná o přibližně o 10% větší kontaktní plochu než u běžného pájení, což zaručuje lepší a hlavně rychlejší přenos tepla. K dispozici je spoustu dalších technologií, o nichž jsem se zmínil už v minulé novince. Proto pojďme k nově odhaleným specifikacím.

Nové detaily o CPU chladiči  R1 Ultimate od CRYORIG odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato verze chladiče, který využívá dvě hliníkové věže, s označením Ultimate má rozměry 130 × 140 × 168,3 mm a váží 1248 g včetně ventilátoru, přičemž bez ventilátorů je jeho hmotnost 936 g. Od základny, která je vyrobena z poniklované čisté mědi (C1100), je teplo odváděno pomocí sedmi 6 mm silných heatpipe trubic.  

Chladič je osazen dvěma XF140 ventilátory, které mají průměr 140 mm a jejich šířka je 25,4 mm. Hmotnost jednoho větráku je 156 g. Ventilátory jsou schopny pracovat v rozsahu otáček 700 až 1300 RPM. Hlučnost ventilátoru by neměla přesáhnout 23 dBA a průtok vzduchu, který zajišťuje, dosahuje 76 CFM. Ventilátory jsou napájeny pomocí 4-pinového PWM konektoru.

Nové detaily o CPU chladiči  R1 Ultimate od CRYORIG odhaleny
i Zdroj: PCTuning.cz

Start prodeje CRYORIG R1 Ultimate je naplánován na leden 2014 ve vybraných regionech, kterými je USA, Japonsko a Korea. O Evropském vydání se zatím výrobce nezmiňuje. A na závěr to nejdůležitější, což je cena. Ta byla stanovena na 89,95 amerických dolarů, což je asi 1 800 Kč. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama