hitem-pristiho-roku-budou-64-bitova-chytra-zarizeni
Apple Novinka Hitem příštího roku budou 64-bitová chytrá zařízení

Hitem příštího roku budou 64-bitová chytrá zařízení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 12. 2013 11:00 8

Společnosti Qualcomm, NVIDIA a Broadcom totiž chystají na příští rok uvedení svých 64-bitových ARM procesorů. 

Reklama

Prvním smartphonem s 64-bitovým procesorem se stal Apple iPhone 5S, který stanovil trend pro další generace high-end chytrých zařízení, na což musí reagovat i konkurence. Proto největší rival Apple, společnost Samsung, oznámila, že jejich další chytrý telefon Galaxy S5 bude také vybaven 64-bitovým čipem Exynos 5430. 

Hitem příštího roku budou 64-bitová chytrá zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

64-bitová architektura umožňuje především možnost instalace RAM pamětí s vyšší kapacitou. 32-bitové operační systémy jsou totiž schopné využít pouze 4 GB pamětí, zatímco 64-bitové systémy nabídnou kapacitu RAM dostatečnou pro několik nadcházejících generací chytrých zařízení. 

Kolem poloviny roku 2014, by měli všichni velcí hráči na poli ARM procesorů nabídnout svá 64-bitová čtyřjádrová SoC. NVIDIA přijde s čipem Tegra 6, zatímco výrobci Broadcom a Qualcomm zatím neodhalili označení svých chystaných 64-bitových procesorů. Qualcomm navíc nyní vydal 32-bitový čip Snapdragon 805, což může naznačovat zpoždění vydání jejich 64-bitového čipu. 

Hitem příštího roku budou 64-bitová chytrá zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím se jedná spíše o spekulace. Jisté je pouze to, že během příštího roku ovládnou trh s high-end chytrými zařízeními smartphony s 64-bitovými procesory. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama