prvni-video-chystaneho-pocketbook-cad-ereaderu
Novinka První video chystaného PocketBook CAD eReaderu

První video chystaného PocketBook CAD eReaderu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 12. 2013 10:00 4

PocketBook pracuje na novém nevšedním zařízení, které je určeno především architektům, grafickým návrhářům a projektantům, kteří využívají programy jako je AutoCAD od společnosti Autodesk.

Reklama

Bude se jednat o zařízení CAD Reader, které kombinuje vlastnosti čtečky elektronických knih a operačního systému Android, aby posloužilo potřebám profesionálům ve zmíněných oblastech. 

Zajímavostí a hlavním aktivem nového tabletu, resp. CAD Readeru je tzv. E-Ink Fina displej, což je technologie displeje speciálně navržená k zobrazování obrázků a výkresů vytvořených v programu AutoCAD od Autodesk. Nemějte však strach, že se nová technologie displeje jakkoli projeví na rozměrech a hmotnosti. 

První video chystaného PocketBook CAD eReaderu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nyní něco ke specifikacím nového zařízení, CAD eReader je vybaven 13,3 palcovým displejem a bude k němu dodáván WACOM stylus. CAD Reader je založen na dvoujádrovém 1 GHz procesoru, kterému jsou k dispozici 2 GB RAM pamětí. Vnitřní paměť by měla nabídnout 16 GB prostoru pro ukládání výkresových materiálů. Předinstalován by měl být operační systém Android 4.0.4. K dispozici bude také možnost připojení přes Wi-Fi či 3G. Celý systém bude napájen 8 000 mAh baterií.

Prezentační video eReaderu se snaží upozornit na výhody použití eReaderu hlavně při práci na staveništi. První výhodou je, že s sebou architekt nemusí tahat stohy výkresů v papírové podobě. Další výhodou je možnost změny výkresu na místě bez nutnosti tisku nových papírů. Navíc papírová dokumentace se může v případě špatného počasí poškodit a může jí dokonce odfouknout vítr. Více si prohlédněte v následujícím videu. 

Výrobce se zatím nijak nezmiňuje o datu vydání ani o ceně produktu.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama