podil-windows-phone-ve-smartphonech-v-eu-vzrostl-nad-10-procent
Apple Novinka Podíl Windows Phone ve smartphonech v EU vzrostl nad 10 procent

Podíl Windows Phone ve smartphonech v EU vzrostl nad 10 procent

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 12. 2013 11:30

Operační systém Windows Phone získal poprvé v historii na evropském trhu více než desetiprocentní podíl. Vyplývá to z průzkumu britské výzkumné společnosti Kantar WorldPanel. V Evropě si prvenství i nadále drží Android, s velkým náskokem před iOS.

Reklama

Londýnská firma se ve své nejnovější studii zaměřila na podíl jednotlivých operačních systémů v Evropě na základě počtu prodaných smartphonů. Údaje o prodejích za shromáždila v pětici vybraných evropských státech. Konkrétně jde i Velkou Británii, Německo, Francii, Itálii a Španělsko.

Na zvyšujících se prodejích smartphonů se systémem od Microsoftu se podílí hlavně firma Nokia. Velkým hitem je model Lumia 620 a především pak populární Lumia 520. Ve Velké Británii Windows Phone náleželo v říjnu 12 procent trhu (celkově 10,2 procenta).

Android vykazuje na všech sledovaných trzích nadpoloviční podíl a byl nainstalovaný na téměř 71 procentech smartphonů. Operační systém Apple iOS si připsal podíl 15,8 procenta. V meziročním srovnání si pohoršil o znatelných 5,4 procenta.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama