dell-chysta-dalsi-uhd-monitor
Novinka Dell chystá další UHD monitor

Dell chystá další UHD monitor

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 12. 2013 12:00 11

Během minulého týdne byl vydán profesionální UltraSharp UP3214Q od Dell, což je 32" monitor s vynikající reprodukcí barev a Ultra HD rozlišením. Dell ale neusíná na vavřínech a pustil se do práce na dalším, tentorkráte 24", UHD monitoru.

Reklama

Mělo by se jednat o model UP2414Q, který bude využívat IPS displej s rozlišením 3840 × 2160 pixelů. Opět se dočkáme vynikající reprodukce barev v podobě zobrazení 99% Adobe RGP spektra a 100% sRGB barevného spektra. Díky vysokému rozlišení a věrnému zobrazení barev bude opět monitor vhodný především pro grafické návrháře. Díky využití IPS typu displeje budou pozorovací úhly monitoru 178° v obou směrech.

Monitor by měl být opět továrně kalibrován, přičemž si ho bude možné přizpůsobit pomocí LUT nastavení. Monitor by mělo být také možné zakoupit společně s kalibračním spektrometrem X-Rite i1Display Pro, který umožňuje pokročile nastavovat barvy.  UP2414Q  bude dále možno výškově nastavovat a naklánět. 

Dell chystá další UHD monitor
i Zdroj: PCTuning.cz

Zobrazovací vstupy budou zahrnovat HDMI, DisplayPort a mini DisplayPort. Další konektivitu zajišťuje čtyř-portový USB 3.0 hub a 6-in-1 čtečka paměťových karet.  

Dell UltraSharp UP2414Q by měl být k dispozici již brzy, ačkoliv zatím nebylo oznámeno konkrétní datum vydání. Výrobce se zatím nezmiňuje ani o ceně chystaného UHD monitoru. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama