nokia-predstavila-smartphone-lumia-525
Novinka Nokia představila smartphone Lumia 525

Nokia představila smartphone Lumia 525

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 11. 2013 14:30

Firma Nokia představila nový smartphone se systémem Windows Phone 8. Novinka má displej o úhlopříčce 4 palce s podporou technologie Super Sensitive Touch a v prodeji bude v několika barevných provedeních.

Reklama

Výrobce sice cenu nové Lumie prozatím nezveřejnil, ale podle její specifikace je jasné, že půjde o cenově dostupný smartphone. Lumia 525 je vybavena 4palcovým displejem s rozlišením 480 × 800 obrazových bodů, který lze ovládat i v rukavicích.

Fotoaparát má na danou kategorii obvyklé rozlišení pět megapixelů a nepostrádá automatické ostření. Je velká škoda, že telefon nenabízí přisvětlovací diodu. Rozměry jednoduchého smartphonu jsou 119,9 × 64 × 9,9 mm. Hmotnost nové Nokie je 124 gramů.

Vestavěnou uživatelskou paměť s kapacitou 8 GB je možné zvětšit pomocí paměťových karet. Smartphone je dále vybavený dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4, taktovaným na frekvenci 1 GHz. Kapacitu paměti RAM výrobce uvádí v hodnotě 1 GB.

Nokia Lumia 525 používá vyměnitelnou baterii s kapacitou 1430 mAh. V pohotovostním stavu má zvládnout až 336 hodin a hudbu by mělo být možné nepřetržitě přehrávat až 48 hodin.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama