report-z-pilotniho-projektu-o-tvorbe-her-na-vs
Novinka Report z pilotního projektu o tvorbě her na VŠ

Report z pilotního projektu o tvorbě her na VŠ

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 11. 2013 11:00 2

Byli jsme požádáni o zveřejnění novinky o sérii přednášek, které proběhly ve spolupráci laboratoří Lasaris při Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně a MU Game Studies o.s, zěměřených na herní vývoj.

Reklama

Tato série přednášek a workshopů s projektovým názvem  Game Making University 2013 aneb tvorba digitálních her na akademické půdě, probíhala celý listopad a byla zaměřena na zmíněný herní vývoj. Akce se zúčastnilo 307 lidí a bezmála 50 dalších diváků sledovalo přednášku v přímém přenosu. Účastníci akce se měli možnost seznámit s veterány českého herního průmyslu a současně se od nich i něco přiučit. 

Report z pilotního projektu o tvorbě her na VŠ
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyvrcholením akce byl celodenní "hackathon", v rámci něhož vznikly hratelné prototypy her různého druhu. Účelem akce bylo propojení herních vývojářů a akademického prostředí a také získání podpory pro otevření předmětu zaměřeného na herní design v rámci FI MU. 

Report z pilotního projektu o tvorbě her na VŠ
i Zdroj: PCTuning.cz

Na další akci tohoto charakteru se můžete těšit na jaře 2014. Pokud jste zvědaví, jak akce probíhala, jednotlivé záznamy přednášek si můžete pustit zde.

Další informace o akci potom naleznete v tomto odkazu.

Zdroj: TZ MU Game Studies

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama