intel-oznamil-chystane-atom-procesory-sofia-a-broxton
Novinka Intel oznámil chystané Atom procesory SoFIA a Broxton

Intel oznámil chystané Atom procesory SoFIA a Broxton

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

25. 11. 2013 10:00

Na setkání pro investory představil Intel dva chystané mobilní procesory ze série Atom. První model byl označen jako SoFIA a druhý jako Braxton.

Reklama

Procesor s kódovým označením Sofia by se svého debutu měl dočkat již v příštím roce, zatímco procesor Braxton je plánován na rok 2015. Konkrétně bude čip SoFIA představen již v druhé polovině příštího roku a měl by vycházet z procesoru Atom. SoFIA CPU by, mimo jiné, měl nabídnou integrovaný 3G modem, což z něj dělá zajímavější procesor pro mobilní zařízení. CPU Sofia bude založen na 64-bitové architektuře s x86 instrukční sadou. V roce 2015 by potom měla být vydána také LTE verze (s integrovaným 4G modemem). 

Intel oznámil chystané Atom procesory SoFIA a Broxton
i Zdroj: PCTuning.cz

V roce 2014 bychom se měli dočkat také procesoru Moorefield, což bude quad-core CPU s 22 nm tranzistory. Následovat by potom měly Bay Trail Atom procesory Cherry Trail a Airmont, který bude využívat také nový grafický čip. 

Druhý představen procesor Broxton, využívá Atom Goldmont jádro. Procesor by měl využívat 14 nm tranzistory a měl by nabídnout solidní grafický výkon. Bude se jednat o mobilní SoC, určené pro smarpthony a tablety, které bude k dispozici v roce 2015. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama