ok-google-aneb-hlasove-ovladani-jde-do-chromebooku
Novinka OK Google aneb hlasové ovládání jde do Chromebooků

OK Google aneb hlasové ovládání jde do Chromebooků

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 11. 2013 14:00 2

Čeština ale stále u hlasových povelů a konverzačního módu chybí, což je samozřejmě škoda. Snad se jednou také dočkáme toho, že budeme moci ovládat počítače mateřským jazykem.

Reklama

Google ve svém operačním systému již dlouhou dobu nabízí hlasové vyhledávání snad ve všech jazycích, v menším počtu pak i hlasové povely a tzv. konverzační mód (ten zatím v češtině není). To vše bylo nejprve výsadou chytrých telefonů s operačním systémem Android. Následně se naučil webový prohlížeč Chrome hlasové vyhledávání a nyní umí desktopový operační systém Chrome OS jak hlasové vyhledávání, tak i hlasové povely.

OK Google aneb hlasové ovládání jde do Chromebooků
i Zdroj: PCTuning.cz

Co to znamená? Stačí kdykoliv říct magické spojení OK Google a ihned vám začne počítač naslouchat, co má udělat. Můžete mu třeba říct, ať spustí Chrome, nebo otevře chatovací okno s někým z kontaktů. Důležité ale je, že povely pro spouštění aplikací nebo jiné příkazy, lze provádět i offline, tedy pokud nejste připojeni na internet.

Funkce je zatím určená je pro vývojáře, ale brzy bude uvolněna do všech Chromebooků. Bohužel, čeština samozřejmě chybí, jelikož je spojena s celým konverzačním módem. My tedy můžeme stále využívat jen hlasového vyhledávání.

Zdroj: Chrome Story

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama