bitfenix-predstavil-colossus-m-serii-pc-skrini
Novinka BitFenix představil Colossus M sérii PC skříní

BitFenix představil Colossus M sérii PC skříní

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 11. 2013 09:00

Včera představila společnost BitFenix dvě nové počítačové skříně z nové řady Colossus M, zahrnující modely Colossus Mini-ITX a Colossus Mico-ATX.

Reklama

Skříně pokračují nebo spíše doplňují stávající sérii Colossus. Obě skříně jsou tedy vyvedeny v tradičním futuristickém designu celé série, nechybí tedy výrazné rovné čelní linie. Všechny panely skříně jsou opatřeny Softouch povrchovou úpravou. Na čelní a boční straně je potom černý povrch oživen pomocí Lite Trak systému osvětlení. Uživatelé si budou moci vybrat z červeného, modrého a zeleného osvětlení. Lze si vybrat také pulsující efekt se všemi třemi barvami. Osvětlení je napájeno pomocí jednoho SATA napájecí konektoru. Oba modely jsou také vybaveny I/O panelem se dvěma USB 3.0 porty.

BitFenix představil Colossus M sérii PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním modelem je skříň, určená k instalaci Mini-ITX základních desek. Do tohoto modelu je možno nainstalovat až pět 3,5" disků nebo sedm 2,5" disků. Disky jsou umístěny do FlexCage odnímatelného držáku. Mimoto je uvnitř skříně dostatek prostoru pro instalaci high-end grafických karet o délce až 330 mm. Přes svoje kompaktní rozměry můžete skříň osadit také 240 mm radiátorem na horní či čelní panel. Na dně skříně je nainstalován prachový filtr, který zabraňuje akumulaci prachu uvnitř skříně. O chlazení se postarají dva předinstalované 120 mm ventilátory v přední a zadní části skříně, přičemž celkem lze do case umístit až 5 ventilátoru o stejném průměru.  

BitFenix představil Colossus M sérii PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhým představeným kusem je skříň s podporou základních desek formátu micro-ATX. Skříň nabízí také možnost instalace až pěti 3,5 palcových, popřípadě až sedmi 2,5" disků. Dočkáme se taktéž odnímatelného držáku pro disky FlexCage. Instalované grafické karty mohou mít délku 330 mm, přičemž skříň pojme až dvě takto dlouhé karty. Pokud je však instalována pouze jedna GK, může být zbývající prostor využit pro instalaci 240 mm radiátoru vodního chlazení. Instalovány jsou opět dva 120 mm ventilátory. Pokud vám tento chladící výkon nestačí, je ho možné rozšířit o další 200 či 230 mm ventilátor.

BitFenix představil Colossus M sérii PC skříní
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě skříně by na pulty obchodů měly dorazit v prosinci. Jejich cena je zatím bohužel neznámá.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama