adata-predstavi-nejnovejsi-sata-iii-a-pcie-ssd-disky-v-ramci-ais-2013
Novinka ADATA představí nejnovější SATA III a PCie SSD disky v rámci AIS 2013

ADATA představí nejnovější SATA III a PCie SSD disky v rámci AIS 2013

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 11. 2013 09:00

ADATA Technology potvrdila svoji účast na 6. výroční konferenci Accelerating Innovation Summit, která se bude konat již za pár dní. 

Reklama

Na této akci chystá ADATA představit dva SSD disky, z nichž jeden je klasické SATA SSD, určené především pro servery. Druhým představeným produktem by měl být taktéž SSD disk, tentokráte ale s PCIe rozhraním.  

Prvním chystaným produktem je SSD disk SX1000L. Mělo by se jednat o tradiční 2,5" solid state disk, který lze připojit pomocí SATA III (6 Gb/s) portu. Disk se pochlubí především vysokou kompresí dat a z části i proto je určen pro servery. SX1000L nabídne také solidní výkon, vysokou odolnost a spolehlivost. Sekvenční rychlost čtení u disku dosahuje 550 MB/s a sekvenční zápis potom hodnoty až 500 MB/s. Co se týče 4K náhodného čtení, zde disk zvládne pracovat rychlostí 75 000 IOPS a při náhodném zápisu má disk výkon 45 000 IOPS. 

ADATA představí nejnovější SATA III a PCie SSD disky v rámci AIS 2013
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhým produktem, který by měl být představen, je SSD disk využívající PCIe rozhraní. K dostání bude 2,5 palcová varianta a verze s novým formátem M.2 (Next Generation Form Factor). Díky PCIe rozhraním, by měl disk nabídnou až třikrát rychlejší přenos dat než u připojení SATA III a to bez jakékoliv vlivu na spolehlivost či kapacitní možnosti. Disk by měl být totiž k dostání až v 2 TB variantě. Ač se jedná o PCIe SSD disk, měl by mít podporu jak AHCI, tak NVMe. Dočkat bychom se měli také vylepšené korekce chyb (LDPC), stejně jako možnosti šifrování. 

Pro více informací si budeme muset počkat na samotnou konferenci, která proběhne 20. listopadu.

Zdroj: TechPowerUP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama