tegra-note-7-jak-se-pracuje-s-dotykovym-perem-directstylus-video
Novinka Tegra Note 7: Jak se pracuje s dotykovým perem DirectStylus? [video]

Tegra Note 7: Jak se pracuje s dotykovým perem DirectStylus? [video]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 11. 2013 15:00

Tegra Note 7 by měl být tablet konkurující všem 7 a 8palcovým zařízením. Nabídne výkonný procesor Tegra 4 a především zcela nové možnosti ovládání s technologií DirectStylus.

Reklama

O referenční platformě Tegra Note od společnosti Nvidia, jsme vás seznámili již v září, při jejím ohlášení. Nyní tedy krátká rekapitulace. Tegra Note 7 je tablet s nejnovějším procesorem Tegra 4, který je vybavený čtyřmi výkonnými jádry Cortex-A15, jedním úsporným procesorovým jádrem a 72 grafickými jádry GeForce. Tablet má úhlopříčku 7 palců, displej je typu IPS a jeho rozlišení je 1280 × 800 pixelů.

Tegra Note 7: Jak se pracuje s dotykovým perem DirectStylus? [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo výkonného procesoru je ale tento tablet unikátní svým dotykovým perem a speciální dotykovou vrstvou. Jako celek se tato technologie nazývá DirectStylus a pomocí přibaleného pera lze využívat různé úhly a tlaku pro kreslení různě tlustých linií. Rychlost snímání displeje je 300× za sekundu, což je 5× více než u většiny tabletů.

Tegra Note 7: Jak se pracuje s dotykovým perem DirectStylus? [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Server VR-zone před pár několika hodinami provedl také test s tabletem Nexus 7 a Samsung Galaxy Note 8, který je vybavený dotykovým perem S Pen. Výsledek všech technologií vidíte výše.

Server Notebook Italia již měl možnost si tablet vyzkoušet a vzniklo téměř 5minutové video ukazující možnosti dotykového pera. Nvidia Tegra Note 7 se začne prodávat prostřednictvím partnerů už za pár dní (v USA sice už dnes, ale v Evropě 16. listopadu) za cenu do 6 000 Kč.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama