desktopove-apu-kaveri-budou-k-dostani-v-lednu
Novinka Desktopové APU Kaveri budou k dostání v lednu

Desktopové APU Kaveri budou k dostání v lednu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 11. 2013 15:00 3

AMD potvrdilo spekulace, o nichž se už nějakou dobu mluví, tedy že nové Kaveri procesory budou k dispozici až 14. ledna 2014. 

Reklama

Ačkoliv mnozí doufali, že první modely těchto procesorů spatří světlo světa ještě do konce roku, nakonec tomu tak nebude. Přesněji, AMD začne distribuovat první modely již koncem tohoto roku, ale my, zákazníci, si na ně budeme muset počkat dalších 14 dní. Což dává smysl, protože AMD pravděpodobně chystá oficiální uvedení těchto APU v rámci konference CES 2014.  

Desktopové APU Kaveri budou k dostání v lednu
i Zdroj: PCTuning.cz

A na co se můžeme těšit? AMD v diskuzi APU13 předběžně odhalilo chystanou vlajkovou loď série, model A10-7850K, založený na architektuře Steamroller. Bude se jednat o quad-core APU s frekvencí solidních 3,7 GHz a 512 grafickými jádry Radeon. Grafický výkon by měl být srovnatelný přibližně s Radeonem HD 7750 či novými kartami ze série R7. Teoretický výkon tohoto APU by měl dosahovat až 856 GFLOPS. Chystané Kaveri APU budou opět využívat FM2+ patici. 

Desktopové APU Kaveri budou k dostání v lednu
i Zdroj: PCTuning.cz

Je zřejmé, že AMD pro novou generaci APU chystá opačný model vydávání. U předchozích generací Trinity a Richlad nejprve AMD představilo mobilní APU a až potom ty desktopové, u nadcházející generace tomu bude přesně naopak. Nejprve se dočkáme desktopových variant, posléze serverových a až nakonec mobilních čipů. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama