sharkoon-predstavila-svoji-radu-skrini-ma
Novinka Sharkoon představila svoji řadu skříní MA

Sharkoon představila svoji řadu skříní MA

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 11. 2013 15:00 3

MA-A1000, MA-I1000, MA-M1000 a MA-W1000, tak byly označeny nové levné PC skříně od Sharkoon, určené pro instalaci základních desek microATX. 

Reklama

Všechny skříně si jsou velmi podobné a liší se pouze vizuálně. Velikost všech modelů je 415 × 185 × 360 mm, hmotnost se pohybuje kolem 4 kg. Uvnitř skříní nalezneme prostor k instalaci dvou pevných či třech SSD disků a dvou 5,25" mechanik. Kromě toho může být tento prostor dále rozšířen až o čtyři pozice pro SSD disky pomocí Sharkoon BayExtension instalačního rámu. Disky lze instalovat bez nutnosti použití nářadí. Do všech modelů lze také instalovat grafické karty dlouhé až 340 mm a CPU chladiče s maximální výškou 165 mm. 

Sharkoon představila svoji řadu skříní MA
i Zdroj: PCTuning.cz

Chlazení všech modelů zajistí dva předinstalované ventilátory, z nichž jeden, 140 mm, je umístěn do předního panelu a druhý, 120 mm, se postará o odvod tepla ze skříně na zadním panelu. V přední a spodní části skříně jsou umístěny také odnímatelné prachové filtry. Pokud si vyberete ze třech variant bez okna bočnice (vyjma MA-W1000), můžete další ventilátor umístit právě na boční panel.

Sharkoon představila svoji řadu skříní MA
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny modely také disponují čelním I/O panelem, který nabídne dva USB 3.0 porty, dvě USB 2.0 rozhraní a dva klasické audio konektory. USB 3.0 porty lze propojit se základní deskou pomocí 19-pinového konektoru nebo pomocí konektoru USB 2.0, což zaručuje zpětnou kompatibilitu se staršími základními deskami. Kabely, vedoucí od I/O panelu, jsou skryty, tudíž nepřekáží při instalaci disků či mechanik. 

Sharkoon MA série

Největší rozdíl mezi jednotlivými modely je různé vzhledové provedení čelního panelu. Základní model MA-A1000 nemá na čelním panelu žádnou perforaci, zatímco další dva modely MA-I1000 a MA-M1000 mají perforovanou úpravu předního panelu, skrze kterou prosvítá světlo ze 140 mm LED ventilátoru. Poslední model MA-W1000 se liší zejména tím, že jako jediný model nabídne akrylové okno do bočnice.  

Sharkoon MA série

Ceny jednotlivých modelů začínají na 29,99 euro, tedy asi 800 Kč. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama