intel-predstavil-sest-novych-mobilnich-procesoru-celeron
Novinka Intel představil šest nových mobilních procesorů Celeron

Intel představil šest nových mobilních procesorů Celeron

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 11. 2013 13:00 2

Intel nedávno představil šest nových mobilních procesorů Celeron, které byly donedávna označeny jako Atom N SoC na bází Silvermont.

Reklama

Kvůli špatnému jménu série procesorů Atom, byly tyto procesory přejmenovány na Celerony. Konkrétně se jedná o procesory resp. SoC založené na architektuře Silvermont. 

Čtyři nové Celerony na bázi Silvermont nesou označení N2806, N2815, N2820 a N2920. Poslední zmíněný model je čtyřjádrový a využívá 2 MB vyrovnávací paměť, zatímco první tři N procesory jsou dvoujádrové modely s 1 MB L2 cache. Všechny procesory jsou samozřejmě určeny pro použití v tabletech a jiných chytrých zařízeních. Paradoxní je, že všechny čtyři modely mají stejnou cenu a to 132 dolarů, tedy asi 2 500 Kč. 

Intel představil šest nových mobilních procesorů Celeron
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě těchto Silvermont modelů, Intel oznámil vydání dvou Celeronů, založených na nové architektuře Haswell. Nově představené modely jsou nízko-napěťové (ULV), mají tedy nižší spotřebu elektircké energie. Jejich označení je 2957U a 2981U. Oba dva procesory se pochlubí 2 MB vyrovnávací paměti. Oba modely jsou dual-core, první model disponuje frekvencí 1,4 GHz, zatímco druhý bude k dostání s tatkem 1,6 GHz. Model 2981U bude k dostání pro partnery Intel za cenu 137 dolarů, což je něco přes 2 600 Kč, zatímco model 2957U bude stát stejně jako řada Celeronů N, tedy 132 dolarů. 

Intel představil šest nových mobilních procesorů Celeron
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkový přehled mobilních procesorů od Intel si můžete prohlédnout v tabulce výše. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama