vyvoj-designu-nexus-telefonu-ve-trech-sekundach
Novinka Vývoj designu Nexus telefonů ve třech sekundách

Vývoj designu Nexus telefonů ve třech sekundách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 11. 2013 07:30

Když Google představil v roce 2010 program Nexus, tak zřejmě ani on sám netušil, jak populární se u spotřebitelů nakonec stane. Do prodeje uvedl během tří let celkem pět smartphonů, které jeho mobilní platformu Android více či méně zdařile reprezentovaly. Průkopníkem byl Nexus One. K odhalení zatím posledního Nexusu 5 došlo minulý týden.

Reklama

Animovaný obrázek, který publikoval server GadgetLove, ukazuje, jak velké a zásadní změny se v designu chytrých telefonů Nexus v průběhu let  2010 až 2013 udály.

První Nexus One měl na dnešní dobu miniaturní 3,7palcový displej. Přímý nástupce tohoto modelu pak přinesl prohnutou čelní stranu, která mu dodávala určitý šmrnc, ale také lesklé plasty, které se snadno zapatlaly. Velkým skokem vpřed se stal model Galaxy Nexus, který se pyšnil HD displejem a dvoujádrovým procesorem.

Do prodeje se poté dostal také Nexus 4, jehož zadní část byla vyrobena ze skla, což spoustu jeho majitelů přimělo k nákupu ochranného krytu, a minulý týden měl premiéru zatím poslední Nexus s číselným označením 5.

Zdroj: AndroidPolice

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama