64-bitove-soc-exynos-pripraveno-vcas-pro-galaxy-s5
Apple Novinka 64-bitové SoC Exynos připraveno včas pro Galaxy S5

64-bitové SoC Exynos připraveno včas pro Galaxy S5

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 10. 2013 10:00 6

Podle korejského tisku je chystaný 64-bitový procesor Samsung Exynos 5430, který by se měl objevit ve smartphonu Samsung Galaxy S5, v pokročilé fázi vývoje.

Reklama

Stejně jako běžné desktopové čipy, má i nové 64-bitové SoC podporu zvýšení maximální velikosti operačních pamětí. 64-bitové SoC tedy zajišťuje dostatečnou velikost RAM pamětí pro další generace chytrých zařízení. Samsung se tímto krokem snaží dohnat Apple, jehož iPhone 5S již využívá 64-bitový ARM procesor Apple A7.

64-bitové SoC Exynos připraveno včas pro Galaxy S5
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová čipová sada od Samsung je založena na architektuře ARM Cortex A-50, která je podstatně účinnější a je schopna zpracovávat složitější operace a výpočty než tomu bylo u předchozí generace. SoC by mělo nabízet mimo jiné také podporu DDR4 standardu pamětí.

Nové SoC by se mělo objevit v nadcházejícím Galaxy S5 smartphonu, který by měl být vydán v lednu příštího roku, a konkurovat tím současným modelům iPhone. Nový Galaxy S5 by měl být kromě nového SoC vybaven také lepším fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a kovovým krytem objektivu.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama