asrock-m8-maly-herni-pocitac-designovany-automobilkou-bmw
Novinka ASRock M8: Malý herní počítač designovaný automobilkou BMW

ASRock M8: Malý herní počítač designovaný automobilkou BMW

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 10. 2013 07:30 9

Vzhled za jedna, funkčnost za jedna, výbava za jedna. Parádní kousek. Jen si musíte dokoupit disk, operační paměť, grafiku a procesor.

Reklama

Společnost ASRock zabývající se výrobou základních desek a malých domácích počítačů (HTPC) se rozhodla vytvořit něco lepšího. Ve spolupráci s návrháři z BMW Group Desingworks vnikl herní počítač M8, který zaujme vzhledem, překvapí detaily a potěší malými rozměry. Ty jsou totiž 372 × 123 × 400 mm. Celá skříň je vyrobena především z oceli a hliníku.

ASRock M8: Malý herní počítač designovaný automobilkou BMW
i Zdroj: PCTuning.cz
ASRock M8: Malý herní počítač designovaný automobilkou BMW
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř skříně najdeme mini-ITX základní desku ASRock Z87-M8 s paticí LGA 1150, dvěma SO-DIMM sloty pro operační paměti DDR3 (až 16 GB), místo pro jednu dvouslotovou grafickou kartu a pár 3,5” a 2,5” disků. To vše napájí 450W SFX zdroj. Z dalších specifikací bych zmínil WiFi standardu 802.11ac a Bluetooth 4.0. O chlazení počítače se stará dvojice 70mm ventilátorů dole i nahoře.

Vpředu optickou mechaniku, čtyři USB 3.0 a čtečku karet, zezadu pak další čtyři USB 3.0, čtyři USB 2.0, eSATA, gigabitový Ethernet, HDMI, DisplayPort a výstup 8kanálového zvukového čipu. Zajímavé je také zapínací tlačítko/kolečko, které disponuje OLED displejem, jenž může zobrazovat informace o teplotě, času a plno dalším, nebo přes něj lze nastavit vyšší frekvenci procesoru.

Herní barebone počítač bez disků, pamětí, procesoru a grafické karty je v prodeji za cenu 550 dolarů (12 500 Kč).

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama