ek-pracuje-na-vodnim-bloku-pro-grafickou-kartu-asus-radeon-r9-280x-directcu-ii
Novinka EK pracuje na vodním bloku pro grafickou kartu ASUS Radeon R9 280X DirectCU II

EK pracuje na vodním bloku pro grafickou kartu ASUS Radeon R9 280X DirectCU II

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 10. 2013 08:00

EK Water Blocks, výrobce prvků vodního chlazení, pracuje na novém full-cover bloku pro nejnovější revizi dvou-slotové grafické karty od ASUS.

Reklama

Tato karta je, jak z názvu vyplývá, založena na GPU AMD Radeon R9 280X. V současnosti ASUS nabízí dva modely této karty a to R9280X-DC2(T)-3GD5-V2, což je první revize karty, která je kompatibilní se stávajícím blokem od tohoto výrobce EK-FC7970. 

Druhá revize karty tedy ASUS Radeon R9 280X DirectCU II (ASUS R9280X-DC2(T)-3GD5) má však úplně jiný design a proto EK Water Blocks vydává tento nový plný vodní blok, navržený speciálně pro tuto kartu. Blok chladí GPU, paměti a VRM a voda proudí přímo přes tyto oblasti, které se nejvíce zahřívají. Blok by měl zaručit vysokou stabilitu VRM i při vyšším přetaktování. 

EK pracuje na vodním bloku pro grafickou kartu ASUS Radeon R9 280X DirectCU II
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak je již zvykem u bloků pro grafické karty od tohoto výrobce, bloky lze propojit pomocí EK-FC Terminal rozhraní. Blok bude disponovat také konstrukcí, která umožňuje vysoký průtok chladící kapaliny, lze ho tedy použít i v systémech vodního chlazení se slabšími čerpadly. 

Výrobce zatím nezveřejnil ceny bloku, ani jeho jednotlivé varianty, ale vydán by měl být koncem listopadu letošního roku. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama