steam-machines-budou-i-s-amd
Novinka Steam Machines budou i s AMD

Steam Machines budou i s AMD

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 10. 2013 06:00

Vypadalo to, že stejně jako v případě Origin PC, se budou v herních konzolích Steam Machines objevovat jen grafické karty nVidia. Není to tak. AMD bude zastoupeno také.

Reklama

Po ohlášení herních konzolí Steam Machines od Valve, začalo se ihned spekulovat, jaký hardware budou mít. O pár dní později byly uvedeny specifikace prototypů, které bude Valve rozdávat. Ty ale nebyly stejné. Každý měl jinou grafickou kartou a jiný procesor. Vždy ale v kombinaci Intel a nVidia. O AMD nebyla nikde zmínka. Ve spojení s tím, že nVidia začala letos více podporovat Linux, se dalo říct, že AMD má smůlu.

Steam Machines budou i s AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Marketingový ředitel Doug Lombardi nyní v rozhovoru pro Forbes řekl, že první vlna Steam Machines bude mít grafické karty nVidia, ale rozhodně to neznačí, že by vždy byly jen s těmito grafikami.

„V roce 2014 budou dostupné Steam Machines s grafikami AMD, Nvidia a Intel. Valve úzce spolupracuje se všemi třemi společnostmi na optimalizacích jejich hardwaru pro Steam OS a bude tak činit i nadále v dohledné budoucnosti.“

AMD tedy bude mít grafické karty i zde. Pokud to shrneme, AMD je ve všech nových konzolích (Nintendo Wii U, PS4, Xbox One a nyní i Steam Machines) a nVidia? Ještě to bude zajímavé.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama