wd-uvedl-externi-disky-my-cloud-domaci-cloudove-uloziste
Apple Novinka WD uvedl externí disky My Cloud, domácí cloudové úložiště

WD uvedl externí disky My Cloud, domácí cloudové úložiště

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 10. 2013 12:00 2

Mít svá data vždy přístupná lze mnoha způsoby. Přes cloudové služby, vlastní NAS server nebo síťový externí disk My Cloud od Western Digital.

Reklama

Western Digital uvedlo novou rodinu externích disků, která se jmenuje My Cloud. Jak už asi podle názvu tušíte, bude se jednat o síťové externí disky, které budou mít podobné možnosti, jako NAS servery.

Uvnitř externího rámečku a převodníku ze SATA na USB, jako tomu je u běžných externích disků, zde najdeme ještě dvoujádrový procesor s vlastní pamětí pro streamování nejrůznějšího multimediálního obsahu a gigabitový Ethernet. Bezdrátová síť WiFi zde není.

USB je zastoupeno ve verzi 3.0, pro připojení dalšího disku a rozšíření kapacity síťového úložiště.

WD uvedl externí disky My Cloud, domácí cloudové úložiště
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí je samozřejmě webová administrace, mobilní aplikace a plno dalšího. Pro přístup na externí disk My Cloud z venku je potřeba mít v administraci každé zařízení autorizované, aby se předešlo krádeži dat. I tak ale můžete některé soubory veřejně sdílet s ostatními. Stačí si vytvořit oddělený prostor pro privátní a veřejný cloud.

Disk podporuje také technologii DLNA, díky které můžete streamovat multimediální obsah do televize, počítače, mobilního zařízení nebo konzole připojené ke stejné domácí síti.

Oproti běžným NAS serverům je zde výhoda nízké ceny, avšak na druhou stranu jen jeden disk. My Cloud proto není určen pro zabezpečené zálohy dat, jelikož při poškození disku budou data ztracena.

WD My Cloud bude dostupný v listopadu s kapacitou 2 TB za 150 dolarů (3 500 Kč), 3 TB za 180 dolarů (4 200 Kč) a 4 TB za 250 dolarů (5 800 Kč).

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama