sharp-predstavil-15-6-displej-pro-notebooky-s-4k-uhd-rozlisenim
Novinka Sharp představil 15,6" displej pro notebooky s 4K-UHD rozlišením

Sharp představil 15,6" displej pro notebooky s 4K-UHD rozlišením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 9. 2013 08:00 8

Společnost Sharp vyvinula zcela nový displej, který je určen pro 15,6 palcové notebooky a nabídne rozlišení 3840×2160 pixelů.

Reklama

Panel je založen na IGZO technologii, čímž je zaručena vysoká účinnost a tudíž i snížena spotřeba energie displeje. Tento nový displej umožňuje nadcházejícím notebookům využívat rozlišení s vyšší hustotou pixelů, díky čemuž by v budoucnu mohl být tento displej využit také u smartphonů či tabletů. Panel má velmi solidní hustotu pixelů 282 pixelů na palec. 

Sharp představil 15,6" displej pro notebooky s 4K-UHD rozlišením
i Zdroj: PCTuning.cz

První panely začaly být dodávány k obchodním partnerům Sharp již začátkem září, což znamená, že sériová výroba zařízení s tímto typem displeje by měla být zahájena někdy v únoru příštího roku. Sériová výroba displejů by měla probíhat v továrně Sharp ve městě Kameyama v Japonsku. Sharp již nyní nabízí podobný UHD displej, který má rozlišení o něco menší a to 3200×1800 pixelů. 

Už teď je jasné, že zařízení s tímto displejem nebudou nikterak levná, zbývá jen doufat, že se podobného rozlišení konečně dočkáme také u některých sériových monitorů.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama