steam-machines-zadny-steambox-ale-hromada-krabicek-od-vsech-vyrobcu
Novinka Steam Machines: Žádný SteamBox, ale hromada krabiček od všech výrobců

Steam Machines: Žádný SteamBox, ale hromada krabiček od všech výrobců

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 9. 2013 16:00 1

Několik výrobců, plno výkonových variant, různé specifikace. Tak vypadá herní konzole od Valve, která bude používat Steam OS.

Reklama

V pondělí Valve oznámilo Steam OS, ve středu pak Steam Machines. Dnes to bude třetí novinka. Jaká? Na to si musíme počkat do 19 hodin. Proto si čekání pojďme zkrátit novinkou o Steam Machines. O herní konzoli od Valve pro Steam se spekuluje již hodně dlouho. Na internetu se také objevovalo plno zaručeně pravdivých fotografií, které měly touto konzolí býti. Možná měli všichni pravdu.

Steam Machines totiž nebude jedna, ale několik konzolí. Každý výrobce, který spolupracuje s Valve, uvede během příštího roku nějakou svou Steam Machine. Všechny se prý budou lišit specifikacemi, výkon a samozřejmě i vzhledem.

„Zábavu nelze zajistit pouze jediným zařízením. Chtěli bychom, abyste si mohli vybrat hardware, který je dělaný na míru přímo Vám. Spolupracujeme proto s více partnery, abychom během roku 2014 mohli na trh uvést pestrý výběr herních zařízení běžících na systému SteamOS.“

Steam Machines: Žádný SteamBox, ale hromada krabiček od všech výrobců
i Zdroj: PCTuning.cz

Valve má ale své prototypy. Ty může 300 vybraných fanoušků Steamu získat k otestování. Stačí udělat následující:

Přihlaste se do služby Steam a navštivte tuto stránku. Na ní budete moci sledovat, které úkoly jste již splnili a co pro účast v beta testování ještě musíte udělat. Vše musíte stihnout do 25. října.

1. Připojte se do komunitní skupiny „Steam Universe“
2. Vyplňte tento formulář a vyjádřete souhlas s podmínkami beta testování

3. Získejte alespoň 10 přátel (pokud ještě tolik nemáte)

4. Nastavte si veřejný profil v komunitě služby Steam (pokud jste tak již neučinili dříve)

5. Zahrajte si na ovladači hru v režimu Big Picture
 

Konzole tedy budou jen certifikované počítačové sestavy se systémem Steam OS. Ten lze ale nainstalovat na kterýkoliv počítač, bude totiž zdarma. Poskytuje možnosti streamování her z domácího počítače, sledování videí, poslech hudby nebo internetový prohlížeč a plno dalšího. V 19 hodin bude oznámena třetí část, která nám zcela jistě do celé skládanky dokonale zapadne.

Zdroj: Steam

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama