valve-oznamilo-steam-os-bude-nasledovat-konzole
Novinka Valve oznámilo Steam OS. Bude následovat konzole?

Valve oznámilo Steam OS. Bude následovat konzole?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 9. 2013 06:00 15

Jeden týden, 3 velká oznámení od Valve spojených se Steamem. První je operační systém založený na Linuxu. Co bude dál?

Reklama

Minulý týden jste se mohli doslechnout, že společnost Valve, známá firma stojící za Source enginem, herními sériemi Half-Life nebo Counter-Strike a především herní službou Steam, chystá na tento týden 3 velká oznámení. Všechny se postupně budou objevovat na webu Steamu. Včera proběhlo první z oznámení. Výsledek? Operační systém Steam OS.

Valve oznámilo Steam OS. Bude následovat konzole?
i Zdroj: PCTuning.cz

Minulý rok uvedl Steam rozšíření aplikace o funkci nazvanou Big Picture, která byla pohodlnější a přehlednější pro použití na velkých televizích. Nyní jde Steam ještě dál a chce na kterémkoliv počítači, který budete mít třeba u televize, mít kompletní operační systém. Steam OS bude zdarma a je založen na open-source Linuxu, konkrétně upravené distribuci Debian. Právě proto se také začaly hry převádět pro běh na Linuxu. Steam OS ale umožní také streamování her z kteréhokoliv Windows nebo Mac počítače v domě. Stačí na něm mít jen nainstalovanou aplikaci Steam.

Steam OS ale nebude jen pro hry, ale také pro sdílení a přehrávání multimediálního obsahu v rámci domova nebo streamování hudby a filmů z různých služeb. Stejně tak zde bude dostupný i webový prohlížeč Google Chrome. Datum vydání operačního systému však zatím není známo. Další oznámení můžeme očekávat ve středu nebo v pátek. Je možné, že to ale bude i v jiný den. Bude to již dlouho spekulovaná konzole SteamBox? A co bude třetí oznámení? To vše se dozvíme tento týden. Můj tip je, že bude představena jakási konzole a k tomu služba pro streamování her do této (malé a slabé?) krabičky.

Zdroj: Steam

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama