google-nexus-5-natocen-na-video
Novinka Google Nexus 5 natočen na video

Google Nexus 5 natočen na video

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 9. 2013 09:00

Server 9to5Google zveřejnil první fotografie nového chytrého telefonu s operačním systémem Android 4.4 KitKat - Nexusu 5, o kterém jsme vás informovali již dříve. Tento smartphone je nástupce modelu Nexus 4, který je v prodeji i u nás. Kromě fotek jsou dostupná i dvě krátká videa.

Reklama

Nepřehlédněte:

YELP: NEJENOM RECENZE PODNIKŮ VE VAŠEM TELEFONU

Nový Nexus bude vážný konkurent pro vrcholné telefony výrobců jako Samsung, LG nebo Sony. Jeho největším trumfem proti konkurenci se stanou čistý, nijak neupravený, operační systém Android 4.4 KitKat a nízká cena. Verze s 16 GB paměti by mohla začínat hluboko pod cenou 10 tisíc korun.

Systém bez bloatware, který najdete v drtivé většině telefonů s Androidem, bude v kombinaci s výkonnějším hardwarem (náš tip je, že telefon bude mít Snapdragon 600), než jakým disponuje současný Nexus, garantem uživatelského zážitku na úrovni iOS – tedy se můžeme těšit na naprosto bleskurychlé reakce a odezvu bez škubanců (lagů).

Podle zákulisních informací přední stranu telefonu bude z velké části pokrývat pětipalcový displej s Full HD rozlišením. Pohonnou jednotkou se stane dosud neupřesněný čtyřjádrový procesor.

Předsériový vzorek na videu a fotografiích patří údajně jednomu zaměstnanci Google, který s partou kamarádů popíjel v baru. Když se odebral na toaletu, jeho šikovní „spolupopíječi“ toho využili a zhotovili několik záběrů, které poté poslali redakci 9to5google.  

Zdroj: 9to5google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama