nvidia-tegra-note-referencni-platforma-pro-tablety-pod-5-000-kc
Novinka nVidia Tegra Note: Referenční platforma pro tablety pod 5 000 Kč

nVidia Tegra Note: Referenční platforma pro tablety pod 5 000 Kč

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 9. 2013 06:00 1

Tablet bude nabízen partnerům nVidie, kteří jej začnou příští měsíc prodávat. Možná se dočkáme i mírně jiného vzhledu, stejně jako u grafických karet.

Reklama

O připravovaném tabletu od nVidie se ví už delší dobu. Nyní je vše oficiální. Nvidia Tegra Note je referenční platforma, kterou bude společnost poskytovat svým partnerům. Doporučená maloobchodní cena by měla být 199 dolarů (4 700 Kč), ale samozřejmě se může mírně lišit v závislosti na konfiguraci.

nVidia Tegra Note: Referenční platforma pro tablety pod 5 000 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Referenční tablet nVidia Tegra Note je vybavený SoC jednotkou Tegra 4. Ta nese čtyři procesorová jádra architektury Cortex-A15 a 72 grafických jednotek GeForce. Mimo toho ale podporuje řadu dalších funkcí, jako jednosnímkové HDR nebo novou technologii DirectStylus, která rozeznává úrovně tlaku i s pasivním perem.

Tablet je dále vybavený 7palcovým IPS displejem s rozlišením 1280 × 800 pixelů, 2GB operační pamětí, 16GB vnitřním úložištěm, 5megapixelovým fotoaparátem, webkamerou, slotem na micro-SD karty, micro-HDMI výstupem a také stylus. Baterie by pak měla vydržet 10 hodin přehrávání HD videa. Ve specifikacích je také zmínka o nejnovějším systému Android bez dalších nadstaveb. Který to bude, se uvidí. 

nVidia Tegra Note: Referenční platforma pro tablety pod 5 000 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

V následujících měsících představí Tegra Note partneři, kteří prodávají povětšinou grafické karty od nVidie. Jsou jimi EVGA, PNY, Zotac, Colorful a XOLO. Otázkou je, zda-li se bude jednat o stejný tablet, nebo bude designově odlišný. Minimálně technické parametry by měly zůstat.

Zdroj: Blog nVidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama