seagate-uvedl-pevny-disk-pro-mobilni-zarizeni
Novinka Seagate uvedl pevný disk pro mobilní zařízení

Seagate uvedl pevný disk pro mobilní zařízení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 9. 2013 06:00 6

Disk má kapacitu 500 GB, je 5 mm tlustý, je vybaven nejnovějšími technologiemi proti poškození disku při pádu a pro spolupráci s vnitřní Flash pamětí zařízení.

Reklama

V mobilních telefonech a tabletech se pro ukládání používají Flashové paměti (je jen pár výjimek, například iPod Classic, které měly pevný disk), které jsou sice rychlé a nejsou náchylné k poškození, ale zároveň jsou několikanásobně dražší a používají se tedy nižší kapacity. Flash paměti jsou také velmi energeticky úsporné. Seagate nyní přišel s pevným diskem, který je určený právě pro mobilní zařízení s Androidem. Nový pevný disk se jmenuje Seagate Ultra Mobile a bude mít kapacitu 500 GB. To už jde, ne?

Seagate uvedl pevný disk pro mobilní zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě, pro mobilní telefony to pořád není, ale za chvíli se dostaneme s úhlopříčkou na takovou hodnotu, že by se vešel i tam. Disk je primárně určený pro tablety. Je tedy uzpůsobený pro použití v zařízení, u kterého se počítá s neustálým pohybem. Proto je zde vylepšený senzor nulové gravitace, který disk zastaví v případě pádu. Součástí je také software Dynamic Data Driver, který by měl využívat interní Flashové paměti a ve spojení s tímto diskem vytvořit jakýsi virtuální hybridní disk. Podle Seagate je řešení 8GB vnitřní Flash paměti a tohoto 500GB pevného disku stejně energeticky náročné, jako 64GB Flashové úložiště, ale výkonem na úrovni 16GB úložiště.

Disk Seagate Ultra Mobile je 2,5palcového formátu, na výšku má jen 5 mm a váží pak 93,5 gramu. V nečinnosti si řekne o 0,14 W. Disk je vybavený rozhraním SATA 6 Gb/s a 16MB vyrovnávací pamětí.

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama