nintendo-uvadi-2ds-dvourozmerne-3ds
Novinka Nintendo uvádí 2DS – dvourozměrné 3DS

Nintendo uvádí 2DS – dvourozměrné 3DS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 8. 2013 10:00 4

Před dvěma a půl roky byla vydána kapesní konzole Nintendo 3DS, nyní společnost Nintendo představila novou iteraci této konzole.

Reklama

Nový model nese označení 2DS a je kompatibilní se všemi hrami s původní DS a "trojrozměrné" konzole 3DS. Nové 2DS je prakticky totožné s modelem 3D, ale postrádá 3D funkce, proto byl nový model příhodně nazván 2DS. Nový model bude k dispozici již 12. října. 

Nintendo uvádí 2DS – dvourozměrné 3DS
i Zdroj: PCTuning.cz

U nového Nintendo 2DS byla zcela vypuštěna klasická skládací konstrukce a byl použit design podobný tabletu. Pro zachování dobré ergonomie pro příjemnější držení bylo u konzole použito mírné zakřivení, resp. sklopení. Jednou z hlavních nevýhod nového řešení je, že obrazovka není nijak chráněna, jako tomu bylo u předchozích modelů. Nintento, kvůli absenci sklopné konstrukce, nabízí přídavný ochranný kryt, který vás bude stát dalších 13 dolarů (cca 250 korun).  

 Nintendo také avizuje, že hardware uvnitř nového modelu je velmi podobný tomu, který byl umístěn v 3DS. Díky absenci 3D funkcionality bude ale nový model prodáván za mnohem nižší cenu. 

;

Nová herní konzole bude stát 129,99 dolarů (2 500 Kč), zatímco současné 3DS stojí 169,99 dolarů (3 300 Kč). 2DS konzole bude dodávána v modré a červené verzi. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama