meta-spaceglasses-stante-se-tony-starkem
Novinka Meta Spaceglasses - staňte se Tony Starkem

Meta Spaceglasses - staňte se Tony Starkem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 8. 2013 09:00 3

Společnost Meta mění svět výpočetní techniky pomocí brýlí, které slouží k promítání 3D virtuálního prostředí přímo před vás.

Reklama

Tato technologie určuje nové možnosti počítačového ovládání, počítačové grafiky a virtuální reality. Skrze brýle jste schopni pracovat na projektech ve virtuálním prostředí, které vidíte před sebou. Zároveň můžete s brýlemi také hrát zajímavé virtuální hry, jako jsou šachy (viz. video).

Meta Spaceglasses - staňte se Tony Starkem
i Zdroj: PCTuning.cz

Pomocí brýlí můžete kontrolovat, co vidíte, můžete filtrovat věci a nástroje z vašeho pohledu. Na brýle si můžete pomocí Meta Unity 3D SDK balíčku vyvíjet aplikace.

Meta Spaceglasses - staňte se Tony Starkem
i Zdroj: PCTuning.cz

META.01 Streamlined Edition

Co se týče specifikací brýlí, nabídnou možnost pozorovat virtuální ovládací prvky skrze dvojitý TFT LCD displej s rozlišením 960×540 pixelů a to ve 23° zorném poli. Zařízení lze připojit pomocí HDMI. Brýle mají také 720p RGB kameru připojitelnou přes USB. Brýle snímají 9. stupňovým čidlem, které zahrnuje 3-osý akcelerometr, 3-osý gyroskop a 3-osý kompas), fungující také přes USB. Dodávané softwarové aplikace zahrnují šachy, 3D Sculpt+Print Tool nástroj, vyvinutý ve spolupráci s Game Draw 3D pro tvorbu grafických návrhů, Laser Tag aplikaci, Voxel Editor a MetaCraft a MineCraft simulátory.

Meta Spaceglasses - staňte se Tony Starkem
i Zdroj: PCTuning.cz

Vývojářská edice META.01 Developer

Pro vývojáře je určen Unity 3D SDK balíček zahrnující nástroje pro sledování gest, rukou apod. K použití brýlí je nutné vlastnit pouze počítač s OS Windows. Pro vývoj aplikací je dále nutné mít vývojářský systém Unity 3D. 

Brýle si bude možné pořídit ve dvou variantách a to v META.01 Developer edici, která bude k dispozici již v prosinci za 667 dolarů (12 800 Kč) nebo META.01 Streamlined Edition, která bude vydána v dubnu příštího roku a to za stejnou cenu. Brýle si již nyní lze předobjednat. 

Zdroj: Spaceglasses.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama