apacer-uvadi-modularni-ssd-disky-vybavene-rozhranim-m-2
Novinka Apacer uvádí modulární SSD disky vybavené rozhraním M.2

Apacer uvádí modulární SSD disky vybavené rozhraním M.2

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 8. 2013 10:00 1

Společnost Apacer, výrobce paměťových zařízení, v reakci na vzrůstající popularitu mobilních zařízení, přichází s novými SSD disky s kompaktním rozhraním M.2.

Reklama

Toto rozhraní funguje prostřednictvím vysokorychlostní sběrnice SATA 3 (6 Gb/s). Mezi novinky patří model T42 A100M, který má kapacitu 16 -128 GB a teoretické rychlosti čtení a zápisu 310 a 140 MB/s. Tento disk je určen především pro tenké klienty. Druhým modelem je T60A110-M, který je prodáván s kapacitou 32 – 256 GB a teoretickou rychlost čtení 400 MB/s a zápisu 160 MB/s. Druhý disk cílí především na lehké průmyslové počítače. První mdoel má rozměry pouhých 22×42 mm, zatímco druhá novinka má rozměry 22×60 mm.

Nabídka společosti Apacer se má dále rozrůst také o dva SSD disky T60 A200-M a T80 A201-M, které jsou speciálně navrženy pro užití v tabletech a ultraboocích, vyžadujících velmi vysoký výkon.  Oba SSD disky jsou založeny na technologii Toggle DDR 2.0 NAND Flash a využívají přídavnou paměť DDR3 DRAM. Teoretické rychlosti čtení dosahují hodnoty 480 MB/s, zatímco rychlost zápisu by měla činit až 350 MB/s.

Apacer uvádí modulární SSD disky vybavené rozhraním M.2
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod zmiňovaným označením M.2 se skrývá rozhraní nové generace vyvíjené společností Intel, které lze využít pro připojení SSD disků v tabletech, ultraboocích a tenkých klientech. Plné označení tohoto nového rozhraní je PCI express M.2 NGFF (Next Generation Form Factor). SSD disky využívající toto rozhraní mají standardní rozměry 22×42 mm a jsou tlustí 2,75 mm. Oproti mSATA diskům jsou tyto nové SSD o 40% menší. V případě M.2 formátu lze navíc osadit paměťovými čipy obě strany plošných spojů, namísto maximální kapacity 4 paměťových čipů u formátu mSATA.

Nové SSD disky Apacer využívají technologii MLC, díky níž jsou zařízení odolná vůči poškození a vibracím. 

Zdroj: TZ Apacer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama