bay-trail-t-nove-procesory-pro-tablety-prijdou-11-zari
Novinka Bay Trail-T: Nové procesory pro tablety přijdou 11. září

Bay Trail-T: Nové procesory pro tablety přijdou 11. září

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 8. 2013 08:00 1

Čtyřjádrové 22nm mobilní SoC pro tablety přinesou pořádnou porci výkonu a nízkou spotřebu. Určeny jsou prozatím pro Windows platformu, jistě by se využily ale i na platformě Android.

Reklama

Po delší době Intel přijde s novou architekturou a novým výrobním procesem u procesorů Atom. Architektura Silvermont by měla hlavně v tabletech ukázat záda svým soupeřům. Celá platforma Bay Trail je rozdělena do tří kategorií, D, M a T. Každé písmeno tedy zastupuje jednu kategorii, tedy Desktop, Mobile (notebooky) a Tablet.

Bay Trail-T: Nové procesory pro tablety přijdou 11. září
i Zdroj: PCTuning.cz

Čínský server VR Zone nyní získal datum uvedení tabletových procesorů a také některé jejich parametry. Prvně, procesory budou uvedeny 11. září a do konce roku na trhu budou zcela jistě nějaká zařízení. Ve jménech procesorů se nikde neobjevuje slovíčko Atom, což by znamenalo, že Intel toto označení opravdu vypustí.

Bay Trail-T: Nové procesory pro tablety přijdou 11. září
i Zdroj: PCTuning.cz

VR Zone zveřejnil informace o čtyřech modelech. Všechny mají 4 jádra, 2MB L2 cache paměť a mají spotřebu okolo 2 W. Procesory s označením D jsou ochuzeny o jeden paměťový kanál a tedy i poloviční velikost operační paměti. Mají také horší grafické jádro, které už není od PowerVR, ale jde o HD Graphics ze současných procesorů Sandy/Ivy Bridge. Modely Z3770 a Z3770D budou mít frekvenci až 2,4 GHz, Z3740 a Z3740D pak až 1,8 GHz.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama