kingston-predstavil-bezdratovou-ctecku-pametovych-karet-mobilelite
Novinka Kingston představil bezdrátovou čtečku paměťových karet MobileLite

Kingston představil bezdrátovou čtečku paměťových karet MobileLite

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 8. 2013 10:00 1

Kingston uvedl na trh bezdrátovou čtečku paměťových karet s označením MobileLite, jedná se o nástupce přenosného paměťového zařízení "Wi-Drive", který Kingston vydal pro Apple a Android v roce 2011.

Reklama

Kingston uvádí, že nová čtečka je optimalizována pro bezdrátové streamování filmů, hudby, fotografií a dokumentů a připojení USB flash disků, micro-SD (pomocí adaptéru) a SD/SDHC/SDXC karet. Kromě toho poslouží čtečka i jako mobilní nabíječka, která vám umožní dobíjet váš telefon či chytré zařízení na cestách.

MobileLite zařízení lze zapojit do USB portu a poté mohou být soubory sdíleny pomocí bezdrátového připojení pro mobilní zařízení. SD/SDHC/SDXC rozhraní paměťových karet by mělo umožnit snadné sdílení snímků.

 Kingston představil bezdrátovou čtečku paměťových karet MobileLite
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem zmínil již v úvodu, Wireless MobileLite slouží také jako záložní nabíječka na cesty. Nabíječka je kompatibilní s většinou mobilních telefonů, které lze nabíjet pomocí USB portu (micro-USB). MobileLite je napájena dobíjecí baterií, která by měla vydržet až pět hodin provozu při použití zařízení jako čtečky. Stejně, jako tomu bylo u Wi-Drive, lze zařízení připojit přes WiFi k routeru. Díky tomu můžete například přenášet hudbu a současně brouzdat po internetu. K přístupu k těmto funkcím pomocí WiFi byla vyvinuta Mobile Wireless aplikace, která je v současnosti k dispozici pouze pro zařízení s iOS. Brzo by tento software měl být k dispozici i pro Android a Kindle Fire se systémem Windows Phone a následní i pro PC s Windows či Mac OS.

Kinston MobileLite Wireless se u nás již nyní prodává za cenu kolem 1 200 korun

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama