spehuje-nas-nsa-diky-zadnim-vratkum-v-procesorech
Novinka Špehuje nás NSA díky zadním vrátkům v procesorech?

Špehuje nás NSA díky zadním vrátkům v procesorech?

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

30. 7. 2013 12:30 28

O tom, že NSA sleduje internetový provoz a počítače mnoha jedinců není pochyb. Dle vysoce spolehlivých zdrojů se však dostaly na povrch velmi zajímavé informace / spekulace, které souvisí s procesory.

Reklama

Jeden z předních odborníků ze Silicon Valley, Steve Blank, říká, že by byl velmi překvapený, kdyby NSA (National Security Agency) neimplementovala zadní vrátka (backdoors) do procesorů od AMD a Intelu. Důvody jsou přitom jednoduché. I přes to, že organizace disponuje velmi vysokým výpočetním výkonem, tak ne všechno je časově schůdné řešit hrubou silou (například 256bitové šifry).

I tak se organizace k těmto zašifrovaným informacím často dostane a navíc ve velmi krátkém čase. Nabízí se tak myšlenka, že NSA k těmto datům získá přístup skrze zadní vrátka v procesorech. Otázkou je potom, jakým způsobem toho bylo dosaženo. Podvrženými updaty mikrokódu skrze Windows update, nastrčenými lidmi ve vývojových týmech, anebo je to vše pouze fikce?

Špehuje nás NSA díky zadním vrátkům v procesorech?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedno však musíme přiznat, pokud je to skutečně pravda, tak NSA vyvinula extrémně efektivní a nedetekovatelnou metodu získávání cenných informací. Výrobci procesorů samozřejmě podobné spekulace popírají. O vaše názory se můžete s námi podělit níže v diskusi.

Zdroj: WCCFtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama