pocet-predplatitelu-popularni-mmorpg-wow-znatelne-klesa
Novinka Počet předplatitelů populární MMORPG WoW znatelně klesá

Počet předplatitelů populární MMORPG WoW znatelně klesá

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 7. 2013 14:00 13

Novinky ze světa World of Warcraft nejsou dobré, Activision Blizzard potvrdil, že za poslední čtvrtletí (od dubna do června) došlo k dalšímu poklesu předplatitelů tohoto, svého času, nejlepšího  MMORPG.

Reklama

Proslýchá se, že počet aktivních uživatelů klesl až na hodnotu 7,7 milionu předplatitelů, přičemž ještě v březnu bylo aktivních hráčů WoW asi 8,3 milionu. Ztráta 600 000 předplatitelů za čtvrt roku není příliš dobrá prognostika. WoW totiž při jeho největším rozpuku hrálo něco kolem 12 milionů předplatitelů. Přesto všechno je prozatím hra ze světa Warcraft stále číslo jedna mezi předplatitelnými hrami a neočekává se návrat k někdejšímu počtu uživatelů. Zmíněný pokles v současnosti představuje významnou ztrátu příjmů pro slavné studio Activision Blizzard.

Počet předplatitelů populární MMORPG WoW znatelně klesá
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvodů, proč příjmy ze hry stále klesají, je mnoho. Především WoW zkrátka soupeří se stále populárnějším modelem hraní free-to-play a jeho alternativami. Různé zvěsti mluví o tom, že i Blizzard přejde na nějaký nový model hraní, resp. placení hry. Kdo ví, třeba se u WoW dočkáme modelu samostatných plateb za vylepšení ve hře, jako tomu je třeba u stále populárnějšího League of Legends.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama