google-chromecast-vyprodan-za-36-hodin-mozna-pribude-i-google-tv
Novinka Google Chromecast vyprodán za 36 hodin. Možná přibude i Google TV

Google Chromecast vyprodán za 36 hodin. Možná přibude i Google TV

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 7. 2013 06:00 11

Zařízení za 800 Kč umožňující bezproblémové streamování videí z YouTube, Netflixu, hudby nebo třeba celého prohlížeče Chrome z počítače, byl vyprodán od všech prodejců za 36 hodin.

Reklama

Ve středu Google uvedl druhou generaci tabletu Nexus 7 opět v podání výrobce Asus, novou verzi operačního systému Android ve verzi 4.3 a také Chromecast. To bylo největším překvapením dne. Chromecast je malý počítač velikosti flash disku, který primárně slouží na přehrávání obsahu z internetu. Nemá ale vlastní systém, vše se děje přepnutím z chytrého telefonu nebo tabletu.

Počítače také budou umět streamovat celý prohlížeč Chrome na televizi pomocí tohoto zařízení. Chromecast stačí strčit do HDMI konektoru a zapojit napájení pomocí micro-USB konektoru. Pak už stačí chytrý telefon nebo tablet s operačním systémem Android nebo iOS. Chromecast se také postará o zapnutí televize, pokud chcete něco přehrát a je vypnuta.

Google Chromecast vyprodán za 36 hodin. Možná přibude i Google TV
i Zdroj: PCTuning.cz

Cena této hračky je krásných 35 dolarů (800 Kč) a to je pravděpodobně jeden z důvodů, proč byl Chromecast během 36 hodin vyprodaný z obchodů Google Play Store, Amazon a Best Buy. Dodací lhůta je nyní 6-8 týdnů.

Google také připravuje svou Google TV. A právě ta by měla v nějaké formě kompatibilní s Chromecast. Buď se bude jednat o aplikaci pro Chromecast a bude ji na něm možné spustit, nebo se toto zařízení zapojí do Google TV set-top-boxu a bude poskytovat stejné možnosti. Set-top-box pro Google TV by měl mít integrovanou kameru, pohybový senzor a podporu Google Hangouts.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama