scythe-predstavilo-ctecku-pametovych-karet-kama-reader-usb-3-0
Novinka Scythe představilo čtečku paměťových karet Kama Reader USB 3.0

Scythe představilo čtečku paměťových karet Kama Reader USB 3.0

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 7. 2013 14:00 1

Japonský expert v oblasti chlazení, společnost Scythe, rozšiřuje svou řadu příslušenství pro PC o novou čtečku paměťových karet.

Reklama

Scythe Kama Reader USB 3.0 je nová 5 in 1 čtečka paměťových karet, která podporuje všechny běžné standardní formáty paměťových karet a to včetně USB 3.0. Tato čtečka karet, oproti jejím předchůdcům, disponuje rychlým USB 3.0 konektorem pro připojení externích pevných disků či flash disků.  

Samotná čtečka se potom připojuje také pomocí USB 3.0 rozhraní. To umožňuje větší přenosovou rychlost. Většina USB 2.0 čteček paměťových karet je omezena rychlostí čtení a zápisu cca 30 MB/s, ačkoliv uváděná teoretická přenosová rychlost je 60 MB/s, které ale čtečky stejně nedosahují. USB 3.0 rozhraní naopak umožňuje teoretickou rychlost přenosu až 600 MB/s, což zaručuje velmi rychlý přenos souborů. 

Scythe představilo čtečku paměťových karet Kama Reader USB 3.0
i Zdroj: PCTuning.cz

Kama Reader USB 3.0 má kompaktní šasi o rozměrech 102×25×123 mm a namontovat lze do běžné 3,5 palcové pozice. Jak čtečka karet, tak externí USB 3.0 port je připojen pomocí USB 3.0 rozhraní, k základní desce je tudíž nutné připojit pouze jeden 19 pinový USB 3.0 konektor. Teď k tomu nejpodstatnějšímu a to k podporovaným formátům. Těch čtečka podporuje širokou škálu, jako například CompactFlash, Microdrive (SD/SDHC/SDXC), Memory Stick (PRO, ROM, Dua, PRO Duo), microSD (SDHC, SDXC) a Memory Stick Micro. Při použití adaptéru, který bohužel není součástí balení, je možné připojit i další formáty karet, jako je Mini-SD, Mini SDHC, MMC-micro a RS-MMC. Ke čtečce karet jsou dodávány také šrouby potřebné pro montáž do 3,5 palcové pozice.

Scythe Kama Reader USB 3.0 s označením SCKMRD3 má výrobcem doporučenou maloobchodní cenu 18 euro bez DPH, což je cca 460 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama