sandisk-connect-wireless-bezdratove-flashove-uloziste
Novinka SanDisk Connect Wireless: Bezdrátové flashové úložiště

SanDisk Connect Wireless: Bezdrátové flashové úložiště

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 7. 2013 08:00

Jedno ve velikosti běžné flashky, druhý s větší baterií a navíc i čtečkou paměťových karet. Oba mají WiFi a lze k nim přistupovat téměř z každého mobilního zařízení (Windows Phone a hloupých telefonů).

Reklama

Před pár měsíci jsme vám přinesli test bezdrátových pevných disků, které lze pomocí WiFi připojit i k telefonu nebo tabletu. Kingston v delší dobu nabízí flashové úložiště na stejném principu, Wi-Drive. A podobný externí flashový bezdrátový disk nyní uvedl i SanDisk, největší výrobce paměťových karet a flash disků. Uvedeny byly dva produkty. Connect Wireless Flash Drive a Media Drive.

SanDisk Connect Wireless: Bezdrátové flashové úložiště
i Zdroj: PCTuning.cz
SanDisk Connect Wireless: Bezdrátové flashové úložiště
i Zdroj: PCTuning.cz

SanDisk Connect Wirelss Media Drive vlevo, Flash Drive vpravo

Jak jistě tušíte, Flash Drive je flash disk. Jedná se tedy o malé zařízení v kapacitách jen 16 nebo 32 GB a také mnohem menší baterií. Tento disk s rozměry 78 × 27 × 13,8 mm vydrží na jedno nabití 4 hodiny. Oproti tomu Media Drive má rozměry 65 × 65 mm ×13,5 mm, kapacitu 32 nebo 64 GB a vydrží už 8 hodin. Jeho tělo je vyrobeno z hliníku a po stranách mimo diod a zapínacího tlačítka, najdeme ještě také čtečku paměťových karet, pomocí které můžete rozšířit kapacitu celého úložiště.

V Evropě se těchto novinek dočkáme v srpnu za následující ceny. Connect Wireless Flash Drive s kapacitou 16 GB přijde na 50 dolarů (1 200 Kč), 32 GB na 60 dolarů (1 450 Kč). Větší Connect Wireless Media Drive se čtečkou karet přijde v 32GB verzi na 80 dolarů (1 900 Kč), větších 64 GB na 100 dolarů (2 400 Kč). Aplikace je dostupná pro mobilní operační systém Android a iOS.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama