spolecnost-raijintek-prichazi-se-serii-cpu-chladicu
Novinka Společnost Raijintek přichází se sérií CPU chladičů

Společnost Raijintek přichází se sérií CPU chladičů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 7. 2013 14:00

Na trh přichází nový výrobce, společnost Raijintek, která byla vytvořena z velké části společnosti Xigmatek a týmu stojícím za některými výrobky Cooler Master.

Reklama

Firma byla založena v Německu, ale výroba je umístěna na Tchaj-wan. Hlavním distributorem produktů nově vzniklé společnosti je Caseking GmbH. Společnost nyní přichází se sérií high-end CPU chladičů, které nesou označení Aidos, Themis a Ereboss. Názvy vycházejí ze starověké řecké mytologie.

Společnost Raijintek přichází se sérií CPU chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

První model, Aidos, je kompaktní chladič, zaměřený na výkon a kvalitu za rozumnou cenu. Je navržen tak aby vyhovoval většině čipových sad, resp. socketů základních desek. Aidos je entry-level chladič, který by měl být vhodný pro uživatele, kteří sice hledají výkonný chladič, ale nechtějí za něj příliš utrácet. Chladič je založen na CDC (CPU Direct Contact) technologii, nepoužívá tedy měděnou základnu, trubice heatpipe jsou v přímém kontaktu s procesorem. Chladič má také speciální patentovanou heat-pipe/fin technologii, která zabraňuje poškození heatpipe trubic. Pasivní žebrování má také netradiční tvarování okraje pro lepší ochlazování umístěných heat-pipe trubic. Chladič je osazen menším, pravděpodobně 92 mm ventilátorem. Doporučená maloobchodní cena tohoto výrobku je 16,90 € vč. DPH, což je téměř 450 Kč.

Společnost Raijintek přichází se sérií CPU chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý přírůstek, chladič Themis, je kompaktní chladič podobný modelu Aidos, ale s větším povrchem pasivního chladiče, pro rozptýlení většího množství tepla produkovaného procesorem a s další heatpipe trubicí. Chladič disponuje také větším ventilátorem. Chladič využívá stejné patentované technologie a je kompatibilní s většinou socketů CPU. Doporučená maloobchodní cena tohoto většího, výkonnějšího chladiče je 23,90 € vč. DPH, tedy asi 620 korun.

Společnost Raijintek přichází se sérií CPU chladičů
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední a nejvýkonnější model je velký chladič s označením Ereboss. Jedná se o vlajkovou loď nově vzniklé společnosti. Jedná se o CPU chladič, který je vybaven funkcemi pro efektivní chlazení vysoce výkonných počítačových sestav. Chladič disponuje šesti 6 mm heatpipe trubicemi a velkým žebrováním věže chladiče. Chladič využívá větší ventilátor typu 14013, což je 140 mm, vysoce výkonný ventilátor s tloušťkou pouhých 13 mm. Aby byla masivní hliníková věž efektivně ochlazována, měl by být chladič nakonec vybaven dvěma ventilátory, namísto jednoho, který vidíme na obrázku. Chladič by měl být taktéž kompatibilní s většinou CPU socketů. Doporučená cena tohoto high-end chladiče by měla být 34,90 € vč. DPH, což je něco přes 900 Kč.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama