ek-predstavilo-dva-nove-vodni-bloky-pro-zakladni-desku-z87x-oc
Novinka EK představilo dva nové vodní bloky pro základní desku Z87X-OC

EK představilo dva nové vodní bloky pro základní desku Z87X-OC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 7. 2013 10:00

Společnost EK Water Blocks, výrobce chladících systémů a vodního chlazení, představila dva nové bloky vodního chlazení, určené pro nejnovější generaci základních desek GIGABYTE GA-Z87X-OC a Gigabyte GA-Z87X-OC Force.

Reklama

EK-FB KIT GA Z87X-OC sada vodního bloku představuje kompletní řešení pro kapalinové chlazení základní desky GIGABYTE GA-Z87X-OC. Tato sada vodních bloku chladí přímo Intel Z87 southbridge (PCH) a regulaci výkonu, tedy VRM a MOFSET. Dvoudílný set vodních bloků se vyznačuje především vysokou kvalitou konstrukčního provedení s dobrou propustnosti vody, je tedy vhodný i do systémů se slabším vodním čerpadlem.

EK představilo dva nové vodní bloky pro základní desku Z87X-OC
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vodní blok, určený pro EK-FB GA Z87X-OC Force, je taktéž kompletním řešením pro danou desku GIGABYTE GA-Z87X-OC. Tento produkt také přímo chladí jižní můstek Intel Z87, potom také PEX 8474 PLX rozdělovač PCIe linek. Stejně jako u předchozího bloku je ochlazováno také VRM a MOFSET. Tato all-in-one sada řešení vodního chlazení má sportovní design a taktéž zajišťuje vysoký průtok vody, proto lze využít i v rámci systému se slabším čerpadlem.

EK představilo dva nové vodní bloky pro základní desku Z87X-OC
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Základny těchto vodních bloku jsou vyrobeny z elektrolytické mědi (v závislosti na modelu poniklované), zatímco povrch bloku je vyveden z kvalitního POM acetalu. Těsnění by mělo být také z kvalitních materiálů. Pro bezproblémovou instalaci jsou přiloženy šroubovací úchyty z poniklované mosazi.

EK-FB KIT GA Z87X-OC je k dispozici již nyní za cenu 79,95 euro, tedy něco přes 2 000 korun, kdežto EK-FB GA Z87X-OC Force bude k dispozici až 15. července a to ve dvou variantách. První varianta s acetalovým povrchem bude mít cenu 122,95 euro (3 200 Kč), zatímco druhá verze kombinující acetal a nikl bude k dispozici za 127,95 euro (3 320 Kč).

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama