pracuje-google-na-vlastni-herni-konzoli
Novinka Pracuje Google na vlastní herní konzoli?

Pracuje Google na vlastní herní konzoli?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

29. 6. 2013 14:00 3

Že Google plánuje vlastní chytré hodinky, se již nějakou dobu ví. Nyní se do světa dostala informace, že po hodinkách bude na řadě i herní konzole postavená na systému Android.

Reklama

Podle lidí blízkým Googlu ano, uvedl Wall Street Journal. Vše prý vychází z úspěchu konzole OUYA, která vznikla za pomoci serveru Kickstarter a neexistovala by, kdyby v ní nevěřili samotní hráči a zákazníci. Ti totiž autorům zaslali téměř 9 milionů dolarů, místo potřebných 950 000 dolarů. Ono také konzole s jedním ovladačem stojí 99 dolarů (2 400 Kč). Vlastní herní konzoli se systémem Android má už i nVidia, výrobce grafických čipů. Ta uvedla přenosnou konzoli Shield.

Pracuje Google na vlastní herní konzoli?
i Zdroj: PCTuning.cz

Sám jsem si OUYA také předobjednal v Kickstarter kampani a již nějakou dobu mi doma běží. Máte otázky? Zeptejte se. Na recenzi se pracuje.

Podle informací nyní Google pracuje na vlastní herní konzoli s operačním systémem Android. Google již delší dobu není jen softwarová společnost a herní konzole by měla být dalším krokem, jak si ukrojit další část trhu. Google má na svém kontě již chytré telefony a tablety řady Nexus, nebo třeba multimediální přehrávač Nexus Q. V plánu jsou mimo herní konzole také ještě chytré hodinky.

Zdroj: The Wall Street Journal

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama