windows-8-1-preview-je-konecne-ke-stazeni
Novinka Windows 8.1 Preview je konečně ke stažení

Windows 8.1 Preview je konečně ke stažení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 6. 2013 19:00 24

Windows 8.1 byly představeny a nyní máme možnost si je zdarma po určitou dobu vyzkoušet. Ovšem česká verze není. Navíc systém není zcela dokončený.

Reklama

Microsoft včera na vývojářské konferenci Build představil aktualizaci operačního systému Windows 8.1. Ta je nyní ve fází veřejného testování, ale nejprve si pojďme říci, co je nového a změněného. Kde začít. Začneme asi od Startu, tlačítka, které se nyní fyzicky vrátilo zpět do levého dolního rohu. Funkce zůstala stejná jako doposud – tlačítkem Start se dostanete do nabídky Metra, pozadí v Metru je nyní možné mít stejné, jako na ploše. Dalším velkou novinkou je podpora rozlišení nižších než 1366 × 768 pixelů, více rozměrů dlaždic, více možností rozdělení obrazovky při použití více Metro aplikací a také kompletně přepracovaný Windows Store.

Microsoft ale také představil nový Outlook, zapracoval na vyhledávání a lepší integraci Bingu a oznámil oficiální aplikace například od Facebooku nebo Flipboardu. Znatelné změny se dočkaly i možnosti nastavení v moderním rozhraní.

Nyní ale k tomu, jak si novou verzi systému Windows 8.1 vyzkoušet. Pravděpodobně neúspěšně jste svůj systém zkoušeli aktualizovat přes Windows Store, jak se bude v budoucnu provádět. Problém je ten, že veřejná testovací Preview verze není v české verzi, tedy nelze ji nainstalovat na českou verzi Windows 8. Musíte si tedy stáhnout ISO obraz a nainstalovat Windows 8.1 jako druhý systém nebo do virtuálního počítače. Podle první ohlasů je ještě co dolaďovat a nedoporučuje se přeinstalovat stávající Windows 8.

Windows 8.1 v angličtině v 64bitové verzi stahujte zde (3,3 GB).

Windows 8.1 v angličtině v 32bitové verzi stahujte zde (2,5 GB).

Další ISO soubory (jiné jazykové verze) můžete stáhnout na stránce Microsoftu.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama