amd-v-cervenci-vyda-ovladace-zamerene-na-vyrazne-zlepseni-crossfirex
Novinka AMD v červenci vydá ovladače zaměřené na výrazné zlepšení CrossFireX

AMD v červenci vydá ovladače zaměřené na výrazné zlepšení CrossFireX

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 6. 2013 08:00 8

Nové ovladače by měly obsahovat novou techniku pro přecházení mezi snímky vykreslenými na jednotlivých grafikách, čímž by měl být snížen micro-stuttering.

Reklama

Na Twitteru společnosti AMD jsme se před pár dny mohli dozvědět, že firma chystá zapracovat na multi-GPU řešení, což v podání AMD znamená CrossFireX. Pro připomenutí, získání herního výkonu pomocí více grafických karet není zcela bezproblémové. Přes to, že můžete mít téměř dvojnásobný počet snímků za vteřinu, stejně se vám hry mohou trhat. Tento jen se nazývá micro-stuttering, tedy různé časové intervaly mezi snímky vypočítanými několika grafickými jádry.

Big news for CrossFire! We plan to release our driver that delivers improved multi-GPU frame pacing on July 31. More info soon.

— AMD Radeon Graphics (@AMDRadeon) June 20, 2013

Společnost nVidia s poslední generací grafických karet a ovladači na multi-GPU řešení také zapracovala a výsledkem je podle většiny o mnoho použitelnější řešení, než v případě AMD. To by se ale mohlo změnit 31. července, kdy budou vydány nové ovladače. Ty budou používat frame pacing, který používá i konkurenční nVidia. Změna v ovladačích se bude týkat jen běžného multi-GPU řešení, kdy jsou použity stejné grafické karty, ale i třeba APU a dedikovaná grafika. Kdo se těší?

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama