adata-se-pripravuje-na-prichod-ddr4-computex
Novinka ADATA se připravuje na příchod DDR4 [Computex]

ADATA se připravuje na příchod DDR4 [Computex]

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 6. 2013 14:00 7

ADATA představila svoji zcela první DDR4 RAM paměť. Paměťové moduly představené na veletrhu Computex byly technické vzorky, nicméně ADATA tvrdí, že tyto moduly jsou již plně funkční. 

Reklama

Představený DDR4 modul má kódové označení AD4R2133W8G15-BHYA, z čehož vyplývá, že se jedná o čipy s frekvencí 2133 MHz.  ADATA také uvádí, že nové RAM paměti budou důležité, resp. dobře využitelné především u další generace Intel serverových systémů, které budou založeny na Haswell-EX architektuře a která by měla být vydána v roce 2014.

ADATA se připravuje na příchod DDR4 [Computex]
i Zdroj: PCTuning.cz

Spotřebitelé si tedy musejí počkat, protože DDR4 paměti se začnou prodávat až příchodem architektury Skylake a Skymont , respektive až po uvedení Broadwell (nástupce Haswell) architektury. První představený modul DDR4 od ADATA má kapacitu 8 GB a je napájen 1,2 volty a pracuje na zmiňované frekvenci 2133 MHz. Podle zveřejněných specifikací je zřejmé, že moduly by se měly připojovat pomocí 284 nebo 288 pinového slotu.

ADATA se připravuje na příchod DDR4 [Computex]
i Zdroj: PCTuning.cz

DDR4 paměti resp. jejich rozhraní mělo mít původně pouze 284 pinů, ale asociace JEDEC nedávno přidala 4 piny pro možnost konstantního 12V napájení. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama