intel-ukazal-prototyp-flashky-s-rozhranim-thunderbolt-computex
Novinka Intel ukázal prototyp flashky s rozhraním Thunderbolt [Computex]

Intel ukázal prototyp flashky s rozhraním Thunderbolt [Computex]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 6. 2013 08:00 9

Flash disk měl kapacitu 128 GB a uvnitř se podobal spíše běžnému SSD s vlastním řadičem, připojeném k řadiči rozhraní Thunderbolt.

Reklama

Intel plánuje uvedení druhé generace rozhraní Thunderbolt, které se bude jmenovat jednoduše Thunderbolt 2, která by mělo dosahovat rychlosti až 20 Gb/s. Oproti současné generaci ale nejde o dvojnásobné zrychlení, nicméně sloučení dvou současných kanálů, které zvládaly 10 Gb/s do jednoho.

Tím vznikla rychlost 20 Gb/s v obou směrech. Současné teoretické maximum rozhraní USB 3.0 je 5 Gb/s a plánuje se jeho zrychlení v rámci současné generace na 10 Gb/s.

Intel ukázal prototyp flashky s rozhraním Thunderbolt [Computex]
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel na Computexu ukázal první flash disk, který byl vybavený rozhraním Thunderbolt. Flash disk je zatím poměrně velký a stejně jako u prvních USB 3.0 flash disků, se jedná spíše o SSD (od výrobce SanDisk) s řadičem a dalším čipem pro ovládání rozhraní Thunderbolt. Možná se časem také dočkáme řadiče, který připojí flash paměti přímo na rozhraní. Zatím je podle Intelu výroba takového flash disku velice nákladná, ale v budoucnu se jich zcela jistě dočkáme.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama