acer-pracuje-na-all-in-one-pc-s-haswell-procesorem-a-android-za-400-dolaru
Novinka Acer pracuje na All-In-One PC s Haswell procesorem a Android za 400 dolarů

Acer pracuje na All-In-One PC s Haswell procesorem a Android za 400 dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 6. 2013 10:00 7

Toto AiO PC by nejen mělo využívat nové generace procesorů Intel Core, ale navíc by mělo disponovat operačním systémem Android, což je poměrně netradiční kombinace.

Reklama

To, že operační systém Android dobře pracuje i na platformách s procesory od Intel dokazuje například to, že ASUS Fonepad je založen na SoC x86 architektuře, konkrétně na procesoru Atom Z2420. Tento čip zvládá běžné fungování aplikací pro Android naprosto v bezproblémoě, proto plánuje Acer použít podobný koncept i u nového All-In-One systému.

ACER DA220HQL

Samozřejmě, že AiO PC má mnohem větší prostor pro použití výkonnějšího procesoru, nežli tomu je u zmiňovaného chytrého telefonu. Acer se proto rozhodl pro použití čipu Intel Core i5 4430 architektury Haswell, taktovaným na frekvenci 3,0 GHz. Systém bude také disponovat 1 GB RAM pamětí a 8 GB úložného prostoru, který by měl být rozšířitelný pomocí USB (externím diskem).

Jak už z názvu vyplývá, bude systém bude mít 21,5 palcový dotykový displej s rozlišením 1920×1080 a poměrem stran 16:9 a pravděpodobně i s podporou 3D. Zařížení bude možnost také pověsit na zeď pomocí VESA 100×100 mm uchycení.

ACER DA220HQL

Acer se samozřejmě chystá představit oficiálně svůj DA220HQL All-In-One systém během konference Computex příští týden, avšak už nyní se očekává, že se jeho cena bude pohybovat kolem 400 dolarů, tedy asi 8 000 korun. 

Zdroj: 1, 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama