seagate-uvadi-novou-video-radu-3-5-pevnych-disku
Novinka Seagate uvádí novou “Video“ řadu 3,5" pevných disků

Seagate uvádí novou “Video“ řadu 3,5" pevných disků

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 5. 2013 08:30 3

Společnost Seagate oznámila příchod své nové řady 3,5 palcových pevných disků ze série s označením “Video“, která je speciálně určena pro skladování video obsahu. 

Reklama

Tyto disky jsou k dispozici v kapacitách až do 4 TB. Tato řada disků je primárně určena pro použití s digitálními videorekordéry, settop boxy, s interaktivními televizory v bezpečnostních a průmyslových kamerových systémech. Na 4 TB disk můžete uložit až 480 hodin HD obsahu. Díky vysokým standardům kvality zpracování a vzhledem ke spolehlivosti, jsou disky ideální pro ukládání video obsahu. Seagate uvádí, že průměrná AFR (Annualized failure rate) se pohybuje kolem 0,55 %. Disky lze spolehlivě použít v prostředí až do teploty 75° C a měly by produkovat až o 40% méně tepla než konkurenční 3,5" disky. 

Seagate uvádí novou “Video“ řadu 3,5" pevných disků
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové Seagate video disky běží rychlostí 5900 otáček za minutu. Dva top modely s 4 a 3 TB jsou vybaveny SATA 6 GB/s rozhraním, zatímco menší varianty od 250 GB do 2 TB lze připojit pomocí SATA 3 GB/s konektoru. Nerychlejší disky jsou schopné dosáhnout kontinuální rychlosti 180 MB/s. 

Seagate zatím nezveřejnil přesné údaje o doporučených cenách svých nových disků. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama