microsoft-pripravil-dve-mysi-s-tlacitkem-windows-8
Novinka Microsoft připravil dvě myši s tlačítkem Windows 8

Microsoft připravil dvě myši s tlačítkem Windows 8

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

26. 5. 2013 11:00 8

Tlačítko Windows 8 vás přepne do prostředí dlaždic, případně otevře nabídku Start u Windows 7. U vyššího modelu pak funguje také jako přepínač mezi spuštěnými aplikacemi.

Reklama

Microsoft uvedl dvojici nových bezdrátových myší, které mají pomoci při používání nového operačního systému Windows 8. Kvůli tomu je zde, stejně jako na klávesnicích, vlastní tlačítko Windows. Obě myši mají senzor BlueTrack, který funguje i na skleněných deskách a disponují bezdrátovou technologií Bluetooth.

Microsoft připravil dvě myši s tlačítkem Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

První myší je Sculpt Mobile Mouse. Jak už název napovídá, jedná se o cestovní myšku malých rozměrů, které jsou konkrétně 56,9 × 92,25 mm. Tato myška se ani tak moc neliší od jiných. Jediné, co upoutá pozornost, je modré tlačítko Windows na jejím hřbetě. To zde funguje bohužel k jedinému účelu – otevře vám obrazovku Start, neboli Metro. Škoda, že nejsou žádná gesta, která by při držení tlačítka Windows a tažením provedla nějakou akci. Ve Windows 7 pak tlačítko Windows otevře nabídku Start. Prostřední kolečko je čtyřsměrné. Například v galerii lze posunutím zleva nebo zprava změnit aktuální obrázek.

Microsoft připravil dvě myši s tlačítkem Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou myší je Sculpt Comfort Mouse. To už je větší myš a hraje především na komfort při práci s počítačem. Její rozměry 68,5 × 110,8 mm jsou poznat na první pohled. Mimo 4směrného prostředního kolečka má také dotykové tlačítko Windows 8. To je ale umístěno na boku myši a má o něco více funkcí. Mimo otevření obrazovky Start lze přejetím dolů otevřít seznam otevřených aplikací, přejetím nahoru naopak mezi těmito otevřenými aplikacemi rovnou přecházíte. Ve Windows 7 funguje swipování pro přecházení v historii webového prohlížeče.

Obě budou dostupné během června a doporučená cena pro Sculpt Mobile je 29,95 dolarů (730 Kč), pro Sculpt Comfort pak 39,95 dolarů (970 Kč).

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama